Najmlađi slušatelji uživali u glazbenoj priči “Babar i Djed Božićnjak”

314

U Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u srijedu 12. prosinca 2018., održano je posebno izdanje edukativnih koncerata za djecu – glazbena priča „Babar i Djed Božićnjak” čiji je organizator udruga MALA OPERA, a sve uz potporu Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik i Francuskom alijansom Dubrovnik.U Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u srijedu 12. prosinca 2018., održano je posebno izdanje edukativnih koncerata za djecu – glazbena priča „Babar i Djed Božićnjak” čiji je organizator udruga MALA OPERA, a sve uz potporu Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik i Francuskom alijansom Dubrovnik.

Cilj ovog multimedijalnog koncerta bio je upoznati najmlađe slušatelje, na njima blizak  i zabavan način, s klasičnom glazbom i njezinom osobitom formom – glazbenom pričom. Božić  je i u zemlji slonova vlada velika zabrinutost jer Djed Božićnjak još nikada nije posjetio djecu sloniće. Kako bi razveselio svoju družinu,  kralj Babar kreće u uzbudljivu potragu za legendarnim djedicom….
Ovu zanimljivu i uzbudljivu božićnu priču  s originalnim tekstovima i ilustracijama autora Jeana de Brunhoffa prate najljepše stranice klavirske glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog, R. Schumanna, G. Bizeta, E. Griega i C. Saint-Saënsa.

Izvođači i autori koncepta bili su Danijela Petrić na klaviru i Zdenko Niessner kao pripovjedač.  
Udruga MALA OPERA provodi osmišljavanje, produkciju i realizaciju glazbenih (koncerti), glazbeno-kazališnih (operne predstave) i ostalih edukativnih programa (glazbene, glazbeno-kazališne, likovne radionice) za djecu.
Sve produkcije, projekti i programi osmišljeni su i usmjereni mladoj i novoj publici, s ciljem:
upoznavanja s klasičnom glazbom i drugim umjetnostima,
glazbene edukacije kao važnog čimbenika razvoja cjelokupne osobnosti (intelekt, razvijanje emocija, senzibilitet, pamćenje itd.),
poticanja svijesti za razvijanjem sposobnosti izražavanja i stvaranja,
poticanja doživljavanja i vrednovanja umjetničkog djela,
stvaranje novog naraštaja glazbene publike.
stvaranja kulturnih navika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *