NAJUSPJEŠNIJI DUBROVAČKI SPORTAŠI VIOLIĆ I FRANIĆ: Iznimno smo sretni zbog nagrade!

909

Jučer je Dubrovački savez športova proglasio najuspješnijom sportašicom u 2020.  članicu Judo kluba Dubrovnik 1966 Anđelu Violić, doprvakinju Hrvatske u kategoriji do 70 kilograma, a za najuspješnijeg sportaša Mara Franića, člana Auto kluba Dubrovnik Racing, pojedinačnog seniorskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama, pobjednika svih šest utrka sezone i dvostrukog klupskog prvaka Hrvatske.

-Najprije bih se zahvalila gradu Dubrovniku, Judo klubu Dubrovnik 1966 i posebno svom treneru Mateu Semizu. Iznimno sam sretna zbog ove nagrade i veliki mi je poticaj za budućnost, kazala je Anđela Violić za Dubrovnik INsider.

Posebno mi znači što je to upravo u ovoj godini na kakvu mi sportaši nismo navikli i kada svima fali motivacije. Bit će mi poticaj za daljnje uspjehe, dodala je Anđela.

Auto klub Dubrovnik Racing dobio je i nagradu za najuspješniju momčad, a predsjednik kluba Dubravko Čikor nagradu za životno djelo. Dubrovački automobilisti zbilja imaju razloga za slavlje. Nagradu za najuspješnijeg sportaša preuzeo je Đivo Franić jer mu brat ima koronavirus. Ipak, iako je doma u izolaciji, dobro se osjeća i sretan je zbog zasluženog priznanja.

-Ove sam godine na svih šest kružnih utrka, dvije na Grobniku, dvije na Slovakia Ringu, dvije na Hungaro Ringu osvojio prvo mjesto, s tim da sam na Grobniku startao s zadnje pozicije i svakako pobijedio. Ovo je sezona za pamćenje i za mene i za klub, kazao nam je Franić.

Pitali smo Mara kakvi su mu daljnji planovi.

Ove godine namjeravam opet voziti kružno prvenstvo i pokušati opet biti prvak. Kad sam tri puta prvak, dobijam zlatnu kacigu Haks. Treba pokušati, iako se konkurencija “naoružala”, ali – idemo dalje.

Još jednom čestitamo našim sportašima, hvala vam na promociji sporta, grada i toga što ste primjer daljnjim generacijama.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *