Nakon više od osam godina ponovno uspostavljena putnička željeznička linija Sarajevo-Ploče

467

U Pločama je danas svečano dočekan prvi ovosezonski putnički vlak koji prometuje na relaciji Sarajevo-Ploče. Riječ je o putničkoj liniji koja je ponovno uspostavljena nakon više od osam godina.

Današnjem dočeku vlaka, u ime Dubrovačko-neretvanske županije, nazočio je zamjenik župana Joško Cebalo koji je iskazao zadovoljstvo povratkom ove linije.

‘Nadamo se da će biti dovoljno putnika i da će se ova linija komercijalno isplatiti. Kao što znamo, predviđeno je da linija prometuje tri puta tjedno. Vjerujemo da će u budućnosti taj broj tjednih polazaka biti i veći. Svakako, ovo je jedan potencijal i za Grad Ploče, i za cijelo neretvansko područje koje je i na ovaj način u sezoni povezano s Bosnom i Hercegovinom’, rekao je zamjenik Cebalo.

Inače, sezonski vlakovi na relaciji Sarajevo-Mostar-Čapljina-Metković-Ploče vozit će petkom, subotom i nedjeljom, i to od 1. srpnja do 11. rujna ove godine.

Današnjem dočeku prvog ovosezonskog vlaka, uz zamjenika župana Joška Cebala, nazočili su i zamjenik gradonačelnika Ploča Ivan Marević, predsjednik Uprave Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Enis Džafić, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza Mario Zubak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša DNŽ Miho Baće te drugi uzvanici i brojni stanovnici Ploča.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *