Napreduju radovi uređenja novog vrtića u DOC-u

451

Napreduju radovi na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića. Površina prostora od 230 metara kvadratnih uredit će se i adaptirati za smještaj tri vrtićke grupe i osigurat će se smještaj 39 djece sukladno državnom pedagoškom standardu.

 

Adaptacija prostora radi se u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu. Radovi obuhvaćaju građevinsko-obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu, sprinkler sustav i sustav vatrodojave. Zadržavaju se svi postojeći vanjski otvori, postojeća opločenja i ograde na terasama.

 

U objektu se trenutno radi izvedba nove betonske podloge i izrada stropa, a uskoro će se pristupiti izvedbi novih pregrada i izradi hidrantske mreže. Procjenjuje se da će radovi u potpunosti biti završeni u studenom kada će vrtić i biti opremljen.

 

Ugovorena vrijednost investicije u infrastrukturu predškolskog odgoja i obrazovanja iznosi 173.113,68 eura s PDV-om.

 

Uz ovaj prostor u DOC-u, u ovoj pedagoškoj godini bit će spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 metara četvornih, koji će se prenamijenit za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece. Radovi na njegovoj adaptaciji su također u tijeku.

 

Ukupno, omogućit će se 97 novim mjesta u jasličkim i vrtićkim grupama. Ovim će sva djeca s liste čekanja biti upisana te će ostati još upisnih mjesta za novo upisno razdoblje koje slijedi u listopadu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *