NOVI VELIKI MURAL U PLOČAMA Božica pravde krasi zgradu suda

367

Ulice Ploča ovih dana bogatije su za još jedan umjetnički mural. Južno pročelje zgrade suda u Nazorovoj ulici 14 od sada krasi motiv božice pravde, Temide prema grčkoj, odnosno Iustitije prema rimskoj mitologiji. Mural je nastao u suradnji s umjetničkim kolektivom Graffiti na Gradele, a izveo ga je jedan od pionira ulične umjetnosti u Hrvatskoj i jedan od najvećih domaćih majstora street arta, autor umjetničkog imena Chez 186. Ovo je drugi veliki mural u nekoliko mjeseci, nakon onog s motivom kitesurfera koji je nedavno oslikala Tea Jurišić na pročelju Nazorove 19. 

„Čestitam autoru na izvrsnom radu. Mural se motivom odlično uklopio u prostor i kontekst, a ulice našeg grada dodatno su oživjele zahvaljujući i velikoj površini murala i živim bojama. Želimo mijenjati lice grada na bolje, učiniti ga urbanijim te oku ugodnijim i u tom smjeru je ovaj projekt s muralima. Priča o novim pločanskim muralima otišla je puno dalje od naših lokalnih okvira, ali što je najvažnije dojmovi građana su iznimno pozitivni. Već detektiramo nove lokacije i, nadam se, u skoroj budućnosti novim umjetničkim djelima na pročeljima pločanskih zgrada“, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Potencijal Ploča u street art smislu istaknuo je i autor murala, Chez 186. 

„Jako mi je drago što sam dobio priliku svoj trag ostaviti u Pločama, koje posljednjih nekoliko ljeta i posjećujem u prolazu ovim dijelom Hrvatske, a ono što me se kao umjetnika ovdje uvijek posebno dojmi su brojne fasade koje su kao velika slikarska platna. Ovo je drugi mural koji je nastao u ciklusu suradnje Grada Ploča i kolektiva Graffiti na Gradele i lijepo je vidjeti da ta velika slikarska platna dobivaju neko drugo lice, da obogaćuju lokalnu zajednicu i da građanke i građani zaista jako lijepo reagiraju. Kao i kod moje kolegice i prethodnice Tee Jurišić, dojmovi su itekako pozitivni i lijepo je biti gost ovom gradu i ljudima, a vjerujem da će tako biti i svim onim umjetnicima koji u Ploče tek trebaju doći. Veselim se vidjeti sve ono što će osvanuti na fasadama grada“, komentirao je Chez 186. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *