O Subašiću, hejterima i Srbima koji su se borili za Hrvatsku

226

U Hrvatskoj se vodi podmukla, niska kampanja protiv hrvatskog čovjeka, protiv domovine. Kada govorimo o domovini, ne govorimo o državi, ne govorimo o vladi, o onima na vlasti. Govorimo o domovini, za koju se prolila krv naših sinova i kćeri. U Hrvatskoj je previše onih koji je ne vole: tako je bilo i onih četrdesetih, devedesetih, tako je i danas. Jedni je pljačkaju, drugi je prodavaju, treći žele nametnuti sve ono što nije hrvatsko, kao bolje, pravednije, poštenije, ljepše.  Ukoliko voliš svoju zemlju, smatraš svetim Domovinski rat, ako ne daš na svoje, onda si fašist, ustaša, nemaš zube i isključivo slušaš Matu Bulića.

Svega par sati nakon pobjede hrvatske reprezentacije nad Dancima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pojedini srpski, a i hrvatski mediji i poneki hrvatski ljudi brojali su krvna zrnca našem golmanu, Danielu Subašiću, koji nas je obranom čak tri penala odveo u četvrtfinale. Pa, dušmani ne mogu progutati ono što je Subašić sam rekao, kako je Hrvat, katolik i da je ovo njegova zemlja. Njima nije pravo što je Hrvatska u četvrtfinalu, oni su se grizli i kad se kvalificirala. Oni su najviše ipak, patili, onda kad je Hrvatska postala samostalna država. To je ono što njima smeta.

Gospodo hejteri, kako se to u posljednje vrijeme kaže, pod hrvatskim stijegom borili su se i Srbi, a i hrvatski pravoslavci koji su voljeli svoju domovinu. Oni su zatvarani u srpsko-crnogorske logore i više maltretirani od ostalih. I oni su ginuli za Hrvatsku. Ti su Srbi bili veći Hrvati od nekih Hrvata, ako postoji takva ljestvica vrijednosti. Nije važno čije gene nosiš, nije važan zbroj krvnih zrnaca, važan je tvoj osjećaj pripadnosti. Ono što ti jesi, ono čemu pripadaš.

Vi, koji mrzite, vi koji ne volite reprezentaciju, hrvatske simbole ili bilo što što ima veze s domovinom, vi ste ti koji nikome ne pripadate. Vaše zemlje više nema i neće je više nikada biti. Za slobodnu i neovisnu Hrvatsku su se izborili domoljubi, oni pravi i istinski, koji su imali srce veće od života.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *