TIHANINA KUHINJA: Punjene tikvice u umaku od cherry rajčica, pravo jelo za ljetne dane

90

Za ovaj ponedjeljak Tihana je pripremila ukusno vegansko jelo, punjene tikvice s umakom od rajčice. Lagano i dobrodošlo za nadolazeće ljetne dane.

Narančastu leću i proso dobro operite i kuhajte odvojeno. Procijedite. Tikvice prerežite na pola i izdubite im meso, pa ga usitnite u multipraktiku. Mesu tikvice dodajte leću i proso, od začina sol, kajenski papar, češnjak, peršin, umjesto vegete povrtni temeljac u prahu. Pomiješajte, napunite tikvice smjesom, poslažite ih na pek papir. Poprskajte ih maslinovim uljem i stavite ih peći nekih tridesetak minuta.

Umak napravite od oguljenih cherry rajčica, koje propirjate na maslinovom ulju, začinite temeljcem, paprom, soli, češnjakom, peršinom i sokom od rajčice iz konzerve. Kuhajte desetak minuta, ubacite malo sojinoh vrhnja, smeđeg šećera i krušnih mrvica, da se malo zgusne. Tikvice preselite u vatrostalnu zdjelu, prelijte umakom od rajčica i vratite u pećnicu da se zapeče nekih 15-20 minuta.

Dobar vam tek!

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *