TIHANINA KUHINJA: Njoke u umaku od povrća

441

Tihana je za ovaj obrok koristila mješavinu povrća: luk, tikvice, rajčice, paprike -crvenu i žutu te crne masline. 

Izdinstajte dobro luk na maslinovom ulju, zatim narežite ostalo povrće i ubacite, osim maslina. Masline dodajte pretkraj.
Dinstajte povrće, stalno miješajući, oko 5 minuta.
Začinite po želji.
TIhana je od začina koristila: crnu sol, bio vegetu, česnjak u prahu, peršin, medvjeđi luk, papar, crvenu slatku papriku i malo curry začina.

Dodajte malo vode, ali ne previše, da vam na kraju ne ispadne vodenasto.
Kuhajte na laganoj vatri oko 10-15 minuta.

Njoke možete dodati pet minuta prije kraja bez prethodnog kuhanja. Stalno, lagano miješajte kad ih ubacite.
Druga opcija je da njoke prethodno ubaciti u kipuću, slanu vodu, izvadite ih čim izadju na površinu i odmah ubaciti u povrće te sve skupa kuhate još dvije- tri minuta, također stalno, lagano miješajući, da se ne zalijepi i da se njoke ne raspadnu.
Nek vam ispari što više vode iz povrća, prije nego ubacite njoke, da vam ne bi ispalo vodenasto. Crne masline, a mogu i zelene, dodajte pretkraj.
Njoke baš lijepo zgusnu sve skupa pa ispadne kremasto. 

Hvala našoj Tihani Zvone na još jednom divnom receptu, da osjetimo proljeće, barem na tanjuru.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *