OBAVIJEST O TIJEKU RADOVA NA PROJEKTU „RAZVOJ ZRAČNE LUKE DUBROVNIK”

266

Zračna luka Dubrovnik d.o.o. sa zadovoljstvom izvještava javnost da je Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, dakle u potpunosti su ispoštovani rokovi.

Od jutros (ponedjeljak 10. prosinca) u 6,00 sati po lokalnom vremenu uzletno-sletna staza je puštena u promet u dužini od 2099m za slijetanje i polijetanje. Sukladno navedenom svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

Osim toga, izvještavamo javnost da je Zračna luka Dubrovnik implementirala proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS-Global Navigation Satelite System) te zahtjeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure.

Završetkom radova Faze I. i Faze II. okončano je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno sletne staze, pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća.

Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *