Obilježavanje 140. obljetnice humanitarnog rada Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik

222

Povodom obilježavanja 140. obljetnice humanitarnog rada Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik i 65. obljetnice dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa zadovoljstvo nam je pozvati Vas na svečano obilježavanje ove velike obljetnice humanitarnog rada Crvenog križa koja će se održati 16. studenoga s početkom u 19:00 sati u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

Ove godine Hrvatski Crveni križ, obilježava velike datume:

– 140. obljetnicu postojanja. Davne 1878. Godine u Hrvatskoj su osnovana i počela s djelovanjem prva društva Crvenog križa, u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu.

Krajem 1878. godine u Dubrovniku djeluje „Pripomoćna patriotična zadruga gospođa“ koja se naziva i „Društvo gospođa Crvenog križa”.  Društvo se osniva kao pripomoć ranjenim i bolesnim vojnicima i njihovim udovicama.

– 65. obljetnicu dobrovoljnog davanja krvi kao sjećanje na dan 25. listopada 1953. godine kad je u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i

– 25. obljetnicu priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva Crvenog križa Republike Hrvatske koje je Međunarodni odbor Crvenog križa priznao 25. kolovoza 1993. godine i koje je prihvaćeno kao punopravni član Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 25. listopada 1993. godine

Cijelu ovu godinu članovi, volonteri i zaposlenici Crvenog križa jubileje obilježavaju radno, s osnovnom porukom – „Mi vidimo ljude“ i „Volontiram!“.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *