Održana prezentacija rekonstrukcije lukobrana ‘Puntin’, projekta vrijednog devet milijuna kuna

176

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana “PUNTIN” danas je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održana i prezentaciju sanacije. Uz ravnatelja Lučke uprave Korčula Vedrana Lelekovića, članove Upravnog vijeća te projektante prezentaciji su nazočili i gradonačelnik Fabris te zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je pozdravio sve nazočne, izrazio zadovoljstvo prije svega što je Lučka uprava ishodila građevinsku dozvolu i što će radovi na sanaciji PUNTINA krenuti kroz deseti mjesec te će se tim pothvatom spriječiti da dođe do njegovog urušavanja.
Zamjenik Cebalo istaknuo je kako je ovo jedan od osam projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanska županija koji će se financirati iz fondova EU.
”Svi ti projekti nalaze se na listi projekata prihvatljivih za financiranje iz sredstava EU putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vrijednost ovog projekta je oko devet milijuna kuna, a 85 posto sufinancira EU. Radove očekujemo nakon turističke sezone, a ovdje moramo istaknuti još i luku Perna, kao i obilaznicu Orebića koja će zasigurno ići u izgradnju”, rekoa je zamjenik Cebalo.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *