Održane radionice u sklopu projekta Regionalnog centra kompetentnosti

844

U sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu Dubrovnik i organizaciji Turističke i ugostiteljske škole započele su danas interaktivne edukacije i radionice za ugostiteljske i turističke profesionalce.

U razdoblju od 29.03. – 01.04.2021. osiguranim sredstvima EU fondova TUŠ će ugostiti projektne partnere Ustanovu za obrazovanje odraslih Callidus i Baskijski kulinarski centar (BCC) te koordinirati prvi blok metodoloških interaktivnih edukacija za partnere – stručnjake iz oblasti gospodarstva i nastavnike strukovnih zvanja (kuharstvo, posluživanje i ekonomija).

-Krenuli smo s provođenjem radionica vezanih uz projekt uspostave regionalnog centra kompetentnosti  te će ih u sljedeće tri godine biti jako puno. Na ovim radionicama ne samo da se uči i poučava nego dolazi do neke interakcije i upoznavanja gospodarstava grada Dubrovnika i naših nastavnika s našim partnerima. Imali ste priliku upoznati Carmen i predstavnike Baskijskog kulinarskog centra i sljedeće radionice će se još više personalizirati odnosno ići će u pravcu svjetskih trendova, ali i onoga što će naši ljudi davati kao prijedloge čime bi htjeli ići naprijed te što bi još dodatno htjeli usavršiti, kazao je ovom prilikom ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina.

-Mi smo partner za metodološku podršku pri izradi novog standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i novog kurikuluma na razini 4.2. Isto tako, sa Baskijskim kulinarskim centrom ćemo razvijati program na razini 5 prema hrvatskom kvalifikacijskom okviru te 20 kratkih programa koji će se djelomično prenijeti iz Baskijskog kulinarskog centra te ćemo ga mi metodološki prilagoditi prema standardima hrvatskog kvalifikacijskog okvira, objasnila je Carmen Tariba, ravnateljica Callidus ustanove za obrazovanje odraslih.

Alberto Rodriguez, voditelj radionice kuharstva je treći put posjetio naš grad.

-Mojim kolegama je ovo drugi put da su u Dubrovniku. Često radimo zajedno, jako volimo ovaj grad i volimo raditi ovdje, osjećamo se dobrodošlo i svaki dolazak ovdje nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Govorit ću danas o trendovima u gastronomiji, a najviše o onim novijim. Mi chefovi uvijek volimo naučiti nešto novo. Jako volimo reći da smo kao doktori, uvijek učimo nešto novo i investiramo u sebe i opremu.

Rodriguez je imao priliku posjetiti Ston i probati kamenice, jadransku tunu i maslinovo ulje.

-Jako mi se sviđaju svi plodovi Jadranskog mora i domaći, lokalno uzgojeni proizvodi i mislim da postoji puno prostora za poboljšanje i prepoznavanje kvalitete tih proizvoda.

-Jako volim Dubrovnik i mislim da je predivan grad. Ovo je definitivno dugotrajan program i još puno puta ćemo doći i održati radionice. Dubrovnik je već jedna od najpoželjnijih lokacija i ima jako dobru gastronomsku ponudu, ali pokušat ćemo ga dovesti na još jedan veći level kako bi bio još poželjnija destinacija, rekao je za naš portal Michelangelo Cestari voditelj radionice za H&R i nastavnike ekonomije.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *