Održano stručno vodstvo „Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru“

343

Umjetnička galerija Dubrovnik u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira besplatna stručna vodstva po gradu pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru” koje vodi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik Jelena Tamindžija Donnart. 

Prvo je vodstvo održano u srijedu, 7. prosinca. Sastanak je bio ispred katedrala, a vodstvo uključuje razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo uključuje sljedeće lokacije: Kazalište Marina Držića Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo se završilo u Pilama gdje se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Sljedeće vodstvo za koje je preostalo još nekoliko mjesta, na rasporedu je u subotu, 10. prosinca u 14 sati, a potrebno se prijaviti putem emaila: press@momad.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *