ODZVONILO NEPLATIŠAMA! Žive u luksuznim državnim stanovima, a ne plaćaju ni kune

587

U državnim stanovima žive stotine povlaštenika koji, međutim, ne otplaćuju negdašnje “društvene stanove”.

Gostujući u srijedu u emisiji “RTL Danas”, ministar državne imovine Goran Marić najavio je da država kreće u obračun s takvim nekorektnim povlaštenicima.

“Protiv njih pripremamo postupke prisilne naplate, a za javnu objavu spremna je i podugačka lista dužnika čiji se dug državi popeo na pet milijuna kuna… Stanove su kupovali u elitnim četvrtima Zagreba, Splita, Rijeke, Pule. Po povlaštenoj cijeni, na kredite uz kamatu od jedan posto. Rate već godinama ne plaćaju i zato nikad nisu bili kažnjeni ni prozvani. Sve do sada… Sutra ili preksutra objavit ćemo popis svih dužnika, tih povlaštenika koji  30 godina ne plaćaju tu simboliku. Kupili su stanove za 5 tisuća eura i ne plaćaju 100 kuna mjesečne rate. Među njima ima i bivših dužnosnika i veleposlanika”, izjavio je Marić.

Otkrio je da takvih neplatiša ima više od 600, a nakon što su im poslane opomene, ostalo je još oko 250 njih koji državi duguju ukupno 5 milijuna kuna. Posebno je sramotna činjenica da im se cijena stambenog kredita kreće između 100 i 300 kuna mjesečno.

Izvor: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *