OGROMNO PRIZNANJE ZA IZBORNIKA! Dalić dobio prestižnu nagradu i otkrio kako je došao do srebra s Vatrenima

238

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, osvojio je nagradu za najboljeg trenera Europe. Nagrada je to koju dodjeljuje Asocijacija europskih nogometnih trenera (AEFCA), a Dalić je priznanje dobio na 39 simpoziju AEFCA-e u Antaliji, gdje je također i gostovao kao predavač.

“Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije, zapitao sam se zašto ne uspijevamo u tome i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh”, rekao je Dalić.

“Zapravo, to nije bio moj, već uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao. Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao”, pohvalio se Dalić.

Što se može očekivati u budućnosti?

“Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo”, rezimirao je Dalić.

Izvor: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *