OLAKŠANJE ZA DJECU? / Bliži se početak školske godine: Stožer planira mjere za nastavu, evo kako trenutno razmišljaju

800

U prošloj su školskoj godini od nošenja maski bili izuzeti učenici razredne nastave, a učenici od petog do osmog razreda i od prvog do četvrtog razreda srednje škole morali su ih nositi.

Dnevni broj novozaraženih u Hrvatskoj svakim danom raste, a ljetni praznici završavaju za tri tjedna. Početak još jedne pandemijske školske godine donosi pitanje hoće li školarci nastaviti nositi maske, a Jutarnji doznaje da bi razgovori na tu temu trebali bi početi krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna.

U prošloj su školskoj godini od nošenja maski bili izuzeti učenici razredne nastave, a učenici od petog do osmog razreda i od prvog do četvrtog razreda srednje škole morali su ih nositi. Još nije donesena odluka kako će zaposleni u obrazovnom sustavu, učitelji, profesori i drugi djelatnici, dolaziti na posao.

Sve ovisi o maskama?

Često se govorilo i o potvrdama za djelatnike u školstvu, a ovisiti i činjenica hoće li djeca nositi maske. Naime, više sugovornika nam je potvrdilo kako je moguće ublažavanje mjera za djecu u školama.

Budući da je pandemija potrajala dulje nego što je itko mislio da će potrajati, jasno je da utječe na mentalno zdravlje djece i intencija je da se školarcima olakša te da im se pruži što više “slobode”, ali za to će navodno biti odgovorni odrasli i njihov stav prema epidemiji i cijepljenju.

Inače, Jadranska obala i Zagreb trenutno su u “narančastom”, dok se ostali dijelovi Hrvatske nalaze u “zelenom”.

 

net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *