Organizatorice vjenčanja: Event industrija mora početi raditi

387

U javnosti se u zadnje vrijeme često vide oprečni stavovi oko cijepljenja: cijepiti se ili ne, kojim cjepivom, hoće li to biti uvjet za putovanje, za dobivanje posla….?? Puno je pitanja i nepoznanica, ali jedno sigurno znamo – naša dominantna emitivna tržišta visoko su procijepljena i sigurno će se uskoro otvoriti za putovanja. Pitamo se gdje će putovati? Tamo gdje im domaćini dokažu da su poduzete sve mjere sigurnosti za zaštitu od Covid – 19 virusa (i njegovih raznih sojeva). 

Protagonistice ovog članka već su se uvjerile da je to tako. Organizatorice vjenčanja, okupljene u Strukovnoj grupi pri Županijskoj komori Dubrovnik, pojašnjavaju kako očekuju da bi ove godine mogli početi raditi jer dobivaju upite za poslovnu suradnju (iz Velike Britanije, SAD-a itd…), pod isključivim uvjetom da su svi sudionici ovog procesa procijepljeni. Mladenci i njihovi gosti već jesu, očekuju to i od svojih „wedding plannera“ i svih njihovih podugovarača, kaže nam Ines Nanić, predsjednica Strukovne grupe.

Većina organiziranih vjenčanja proteklih godina bila su međunarodnog karaktera i okupljala su raznovrsne djelatnosti (vizažistice, frizerice, cvjećarice, pružatelje fotografskih, tonskih, scenskih, kulinarskih,.. kulturnih usluga, izletnički resursi uz razna prometna rješenja i sl.). Ovim je pokrenut multiplikativni efekt na rast lokalnog gospodarstva i učinjen nemjerljiv marketinški efekt za cijelu destinaciju.

Danas je to djelatnosti koja ima preko 90% pad prometa i egzistira isključivo uz pomoć mjera Vlade. Unatoč preprekama, najveći broj vjenčanja ima idealnu mogućnost održati se na otvorenim lokacijama i u ovoj godini. Svijet se počeo pomalo otvarati, oslobađati epidemioloških mjera, stoga naše tržite treba brzo reagirati, napraviti protokole ponašanja i iznaći načina kako očuvati zdravlje te dozvoliti gospodarstvu da napokon počne zarađivati.

Nanić ističe kako im je želja da Stožer CZ i sve ostale institucije prepoznaju važnost i snagu ove djelatnosti te da im se dozvoli odvijanje svadbi već od lipnja, barem na otvorenom, uz definirane protokole.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *