Vino za srce je recept star preko 800 godina i pronađen je u starim spisima opatice i mističarke Hildegard von Bingen. Ova mističarka je živjela 81. godinu i smatra se najsvestranijom i najučenijom ženom svog doba. Narodni lijek opatice izuzetno je efikasan, a čak je i moderna medicina prihvatila njene recepture kao ispravne.
Hildegard von Bingen bila je njemačka časna sestra, katolička mističarka, književnica i skladateljica, koja je živjela od 1098 do 1179. Papa Benedikt XVI. proglasio je Hildergardu crkvenom naučiteljicom 7. listopada 2012.
Prirodni lijek za srce opatice von Hidegard ističe tvrdnju da je u pitanju direktno iskustvo sa vizijom Boga. Sve recepture ove poznate mističarke sadrže upravo tu komponentu ”slike i riječi sa nebesa” jer sve lijekove kao i same bolesti kako tvrdi opatica otkrio nam je sam Bog.
Svoje vizije od Boga Hildegarda je sakupila u tri knjige: prva i najznačajnija Scivias (“Znati put”) završenu 1151., Liber vitae meritorum (“Knjiga životnih zasluga”) i De operatione Dei (“O Božjim radovima”), također poznatu kao Liber divinorum operum (“Knjiga proročkih radova”).
Današni doktori koji su iskušali i preporučili ovaj recept, tvrde kako je ovo najbolji lijek kojega su ikada preporučili u svojoj ljekarskoj praksi ustvrdivši kako donosi poboljšanja kod svih oblika srčane slabosti.
Vino za srce namijenjeno je srčanim bolesnicima koji imaju problema sa treperenjem, probadanjem, lupanjem i preskakanjem srca, djelotvoran je i kod aritmije, a postiže rezultate i kod neugodne angine pektoris.
Sastojci:
Peršin – 10 stabljiki
Domaće vino – 1 litru, crno ili bijelo, bitno je da je potpuno prirodno
Vinski ocat – 2 velike žlice
Domaći med – 300 grama
Priprema:
Peršin bez korijena stavite u litru prirodnog čisto vina. Dodajte dvije velike žlice vinkskog octa. Na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta, a nako ntoga dodajte med te lagano kuhajte još 4 minute.
Dok je sve još vruće, procijedite tekućini u staklenu bocu.
Doziranje
Preporuka je dnevno uzimati jednu do dvije velike žlice ovog prirodnog lijeka,sve dok se tegobe ne ublaže i potpuno ne iščeznu.Kod težih srčanih oboljenja vino za srce se može uzimati više mjeseci. Maksimalna doza je 3 žlice po danu i to samo kod najtežih bolesnika.