Otvoreno pismo čitatelja: Sramite se, gospodo gomnari! Učinili ste od svega ovega karnevo!

2753

Otvoreno pismo koje je stiglo na naš redakcijski mail, potpisan s “dubrovačka javnost” prenosimo u cijelosti:

SRAMITE SE! Svi vi gospodo, gomnari, sramite se! Svi vi, koji jedni drugima predbacujete nešto, a svi mi znamo da se vodite osobnim egoističnim razlozima, a ne javnim dobrom.
Danima nas zabavljate s vašim izjavama i kontra-izjavama vezano pare i zidine. I bilo bi stvarno zabavno da nama koji volimo Grad, njegovu povijest i baštinu, sve ovo nije tragikomično. Učinili ste od svega ovega karnevo pa sukladno tome, iako su pokladi davno prošli i debelo smo u korizmi, možemo nastaviti u vašem karnevalskom duhu i prezentat ostavštinu.

Vidu Bogdanoviću: pored Zavoda za obnovu Dubrovnika, puštio si zidine, javno dobro, običnoj, privatnoj, udruzi građana, da bi poslije, naknadnom „pameću” sa Androm i Jadranom tužio sudu sam sebe da to nije u redu!? Kada nije bilo profita, a bili su samo problemi i sa zidina su padala kamenja ljudima po glavama, nije ti bilo stalo do obnove kao ova današnja „briga” za očuvanje baštine, pa si se lijepo riješio problema. A kad su problemi nestali, a profit počeo i ti si se našo bit pametan nebi li što ogrebo.

Dubi Šuici: Zidine!? Koje zidine!? Aha, malo “morgen”! Znala si i ti “svome petku pos”!

Andru Vlahušiću i Peru Vićanu: Dvije nogavice istijeh posranijeh gaća! Sve bi mogli opisat jednom frazom – našli im se pravi za reć!!?? Pa zar mislite da smo mi svi naivne ovce? Da smo kratke pameti! Samo jedan primjer sve govori: pa vas dva ste u istom postupku pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminal! I to u kakvom postupku!! Da se podsjetimo:
Gospodin je bio gradonačelnik i žestoki zagovornik preuzimanja zidina pod Grad, ali za 50% profita od zidina brzo je splasla tvoja oštrica prema DPDSu! Šuto si dok si grabijo iz vreće! A, đe je pošlo tih 50% za tvoga mandata? Što si ti to sve obnovijo? A!?
A ti Pero, vječni, za svoj interes kontrapizu, kad je Andro, dok je bio gradonačelnik smuljo da Grad od DPDSa uzme pare unaprijed i otkupi od tebe Vilu Dubravku na Šipanu, po neznam koliko većoj, višemilijunskoj cijeni, a za to ste i osuđeni, tad nisi imao ništa za reć protiv DPDSa!? A!?
Svi mi znamo tko ste vas dva! Što ste bili i ostali! Do svih nas dopiru priče o vašim „poduhvatima”. A samo djelić toga još je po sudovima i čeka rasplete. A mi šutimo! Jer, umreženje je prejako! Učinijo mi je bratu, učinijo mi je maloj,…

Matu Frankoviću: dogovorio si više od Andra, ali malo je i 60%? A!? Ali čini se, još si ni amo ni tamo. Stisla ova dva ko junci, pa moraš i ti nešto reć. A još si s rukom u vreći, punijeh usta i masnijeh brkova. Sad kad je korona poharala proračun prifalilo je para za hranit kvazi-pročelnike i uhljebe pa si, uz njih dva, uspio skupit koradža za zinut! Nego reci, što si ti obnovio od ovih tvojih 60%? Oće li Društvo mimo tijeh 60% još štogod trebat otkupit, pa darovat Gradu ko i ovih godina prije, samo da te umiri? Ili ćeš ipak ić na sve ili ništa?

Ivanu Cetiniću: trebate imati ugovor za stalni radni odnos. Točka! A ovo drugo, Ceta, šuti! I ovako i onako nećeš dobit drugi mandat, a pijun si i putiš se oko noga velikijeh. Zgazit će te prije ili poslije.

Niku Kapetaniću: Stručnjak jesi! Izvuko si najviše iz one stare dubrovačke „Sa svakijem u dobre, a s nikijem iskreno!”. E, išlo je dok je išlo, nisi mogo drugačije. Ali, odbilo ti se na kraju to o glavu. Do si im prst, ali zaboravio si da u pravilu često ode i cijela ruka. Nego reci, ima li u DPDSu i Sanitatu drugijeh Bogova osim tebe?

DPDSu: Vi ste privatna udruga građana! Vi i Dinamo ste tu formu doveli do savršenstva. Svaki u svom „rajonu”! Pa ne možete raspolagati javnim dobrom, našijem zidinama, bez ikakvog nadzora. Bez obzira na ugovor! Ko zna koliko je u vreću ušlo, a koliko i đe ispalo? Pa, s ova dva (i ko zna s kim još!) ste šurovali dok nije puklo. Puklo kolo oko vreće! Ali, istina, da su pare išle odma u proračun, uhljebi bi sve raspotezali i nebi se ovoliko učinilo pa otkad ste pod povećalom, neupitno ste iznimno puno napravili na obnovi. Ko zna bili, nego ste morali. Danas nitko nezna točno što se tamo događa, ali znamo ono što vidimo. Hranite vi i svoju grandecu s tijem parama. Vi ste zabroravili zašto ste tamo. U vlastitom svemiru mislili ste da ste nedodirljivi, samodostatni, veći od struke i zatvorene za sve druge, pogotovu za mlađe snage, sad vas izutra truje tufina te vlastite grandece. A ustufavljeno treba čistiti sve do zdrava ili će se opet pojavit. Pa, nema vam druge, ili to ili – „Homo spat”.

Denisu Orliću: apropo tufine – krenulo čišćenje!

Zidinama: teški dani su pred vama. Gomnari će se nakraju dogovorit! DPDS sa sićom koju dobije neće više ništa moć obnavljat, nego će bit sam sebi svrha dok ne nestanu. A Grad će svojih 99,9% trošit na pročelnike i uhljebe, i vječne vijećnike, naravno, i sve druge moguće „potrebe”, ali ne i na obnovu. Drage nam zidine, što bi vama bilo bolje nego drugoj kulturnoj baštini po Hrvatskoj! S njih otpadaju kamenja i rastu kapari, a najfreškije fuge su još iz doba Austrije. Dubrovačke zidine i druga baštino – što ste fugirani, fugirani ste!

Kulturnoj baštini izvan Grada Dubrovnika: Vi, sva druga kulturna baštino na području bivše Republike, svi vi osim ovijeh što ih DPDS nemilice njeguje u zadnje vrijeme, Stonske i Konavojske – i ovako ste bili zanemareni. Zašto bi vam u budućnosti bilo išta bolje! Nije da ste i vi dio nasljeđa dubrovačke baštine i kulture i da su i vaši gradili gradske zidine. Zašto bi vas od tijeh para iko obnavljo!? Nek vas obnavljaju vaši uhljebi!

S poštovanjem, gomnari,
vaša dubrovačka javnost

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *