OZBILJAN PROPUST: Zbog nepažnje dijete od godinu i pol izašlo samo iz vrtića

2170

Redakcija Dubrovnik Insidera došla je do neslužbenih informacija kako se dijete od godine i pol dana, nepažnjom odgojiteljica, 09.travnja, udaljilo od skupine te izašlo iz vrtića “Čiopa” u Solitudu, ali  nasreću naišao je jedan roditelj koji je dijete vratio u vrtić. Povodom ovih informacija pitali smo ravnateljicu Franicu Lasić za službeni odgovor, a koji prenosimo u nastavku:

– Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena.

Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred Vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji.

Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred Dječjeg vrtića Čiopa stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su u trenutku događaja bili na smjeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja te je primijenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama.

Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima Vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *