PATRIK KARAMATIĆ, DVOSTRUKI PRVAK HRVATSKE U BADMINTONU: San mi je postati hrvatski reprezentativac!

894

Patrik Karamatić je ime za koje ćete zasigurno još čuti. Naime, ovaj se četrnaestogodišnjak upravo vratio iz Čakovca gdje se održavalo Prvenstvo Hrvatske u badmintonu. Postao je prvak Hrvatske pojedinačno i u muškom paru s Patrikom Konjuhom, dok je u mješovitim parovima s Lučiom Galjer osvojio drugo mjesto!

Karamatić je na ovom prvenstvu potvrdio svoju titulu, onog najboljeg koju je osvojio već 2019. Podsjetimo i kako je odnio nagradu za jednog od najboljih dubrovačkih sportaša iste godine.

Prvenstvo u Čakovcu se održavalo dva dana, nakon osmosatnje vožnje, naša su djeca došla, odigrala i – pobijedila.

-Bio je to naporan put, 1500 kilometara u dva dana, nije to malo, kaže nam Patrik, prvak Hrvatske u badmintonu u kategoriji djece do 15 godina.

Ovaj nam skromni i samozatajni dječak, za kojega kažu da je “čudo na terenu” priča kako je konkurencija bila jaka.

-Svaka čast svim sudionicima iz cijele Hrvatske i onima protiv kojih smo igrali. Stvarno nemam zamjerke ni na što. S obzirom na situaciju s koronom, na činjenicu da nismo mogli jedno vrijeme održavati treninge, nije bilo natjecanja, sve je ispalo jako dobro i zadovoljan sam.

Kako i zašto baš badminton?

– To nije bio moj prvi izbor, trenirao sam plivanje, pokušao s košarkom, rukometom, ali preko Patrika Konjuha mog prijatelja iz razreda prije nekih pet godina doznao sam za Badmintonski klub Dubrovnik i pošao s njim na jedan trening. Prostor me razočarao, nije bio adekvatan, ali jednostavno prevagnula je ekipa, zabava i treneri i ostao sam. Na kraju sve loše zanemariš i dobro ispadne na kraju. Nažalost, to je sport u kojeg se kod nas ne ulaže. Naš grad prvi ne obraća pažnju na ovaj sport, ali evo ovo ljeto smo uspjeli dobiti neke termine za dvoranu u OŠ Montovjerna.

-Za dvije godine pokušat ću biti kandidat za hrvatsku reprezentaciju. San mi je predstavljati Hrvatsku u nekoj stranoj zemlji kroz ovaj sport. Biti hrvatski reprezentativac, to mi je jedini cilj, kazao je Patrik kako vidi sebe u budućnosti.

Kako nam priča Patrik, iz svih hrvatskih klubova pozvani su najbolji i perspektivni članovi u kamp u Zagrebu gdje su se birali novi hrvatski reprezentativci u badmintonu.

-To su bili treninzi u kojima smo mi igrali svatko protiv svakoga i rezultati su se zapisivali. Na osnovu toga su se izabirali najbolji. Došao sam tamo da vidimo kako ću se uopće snaći u tom svemu. Bio sam zadovoljan svojim predstavljanjem, jer ipak su to stariji sportaši od mene, to je kategorija do 17 godina. Naravno da oni imaju više iskustva od mene. Bilo je boljih, a za mene ima još vremena. Za dvije godine kada to bude moja kategorija, smatram da ću ući u reprezentaciju bez problema.

Što je najvažnije da bi netko uspio u ovom sportu?

-Koliko god ti talenta za taj sport imao, nikad nećeš moći pobijediti nekoga tko ima volju, tko ne propušta trening i tko daje 110% od sebe. Koliko god ti dobar bio, ako se ne trudiš svaki dan nećeš dospjeti daleko.

Patrik pohađa osmi razred Osnovne škole Lapad. Kaže kako bi želio upisati Pomorsku školu-smjer nautika.

-Imam još dobru godinu dana do te odluke, ali možda se odlučim biti i trener, vidjet ćemo…

Naravno, ovaj dječak ne bi uspio bez svojih trenera: Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

-Naši su se treneri krvavo naradili da bi mi danas djelomično trenirali u dvorani OŠ Montovjerna. Djelomično kažem jer je to školska dvorana i nije nam stalno na raspolaganju. Oni koji imaju treninge ujutro i dalje treniraju u skladištu kraj Duba. Apeliram ovim putem na Grad da pogleda na nas, trudimo se, ne propuštamo treninge i evo, donosimo medalje u Dubrovnik.

Čestitamo Patriku, drugom Patriku i Lučii na izvanrednim rezultatima. Hvala vam što promovirate Grad u najboljem svjetlu. Želimo vas vidjeti na svim tronovima ovog sporta!

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *