Vučić želi da svi Srbi 15. rujna izvjese barjake gdje god živjeli

797

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije priprema akciju kojom bi 15. rujna, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svi Srbi, uključujući one u regiji i dijaspori, na svojim kućama istaknuli srpsku zastavu, izjavio je ministar Nikola Selaković.

Selaković je na summitu srpske omladine i studenata Balkana rekao da bi trebalo više raditi na izgradnji kulta srpske zastave.

On je istaknuo da mu je drago što je anketa među mladima u regiji pokazala da većina misli da su srpski jezik i ćirilica ono što povezuje Srbe – identitetska esencija i najvažnije tkivo srpskog identiteta, ali da ima još dosta zajedničkih stvari.

To je, prema njegovim riječima, i crveno-plavo-bijela zastava na čijoj promociji se mora raditi više, jer je ona zajednička Srbima i u Srbiji, i u Republici Srpskoj i u Crnoj Gori.

“Zajedničke nacionalne vrijednosti se promoviraju proslavljanjem značajnih datuma iz naše prošlosti, a Vlada Srbije je na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića, što je učinila i Vlada Republike Srpske, lani odredila 15. rujna kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, naveo je Selaković.

On je istaknuo da Ministarstvo vanjskih poslova s Upravom za dijasporu i Srbe u regiji ima program financiranja za povezivanje Srba u regiji s maticom.

 

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *