Lasić sa suradnicima primio učenike iz SAD-a čiji su preci mahom iseljeni Konavljani

382

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima primio je u Cavtatu učenike iz SAD-a, savezne države Kalifornije, mahom iz prijateljskog grada Watsonville-a s kojim Općina Konavle ima potpisanu Povelju o prijateljstvu.

Učenici, koji su prošli selektivan proces, u Konavlima su kao ambasadori organizacije Slavic American Cultural Organization (SACO), u sklopu programa razmjena studenata čiji preci potiču iz Hrvatske. Najveći dio njih podrijetlom je upravo iz Konavala. Prijemu su nazočili i njihovi mentori Lynn Hodges i Michael Hodges.

Načelnik Lasić zaželio im je dobrodošlicu u Konavle, mjesto odakle su potekli njihovi preci te im prenio niz zanimljivosti iz konavoske prošlosti, ali i o brojnim aspektima modernog života u Konavlima i projektima kojim se naša općina svakodnevno razvija.

Vrijedi istaknuti kako će oni ovih dana posjetiti Sokol Grad, Zavičajni muzej u Čilipima gdje je otvorena izložba o konavoskom iseljeništvu, a posjetit će i stare obiteljske kuće predaka po Konavlima. U svom posjetu upoznat će se s procesom proizvodnje svile u AR Galeriji na Grudi, vidjeti Mlinove na rijeci Ljutoj, a intencija je da sljedeće godine njihovi vršnjaci iz Konavala posjete Watsonville.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *