Peđa Mišić na istup SDSS-a: “Ubijani su i Srbi, koji su se usprotivili takvima kao što ste vi!”

777

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u Vukovaru prosvjed koji će se održati sredinom listopada kao izraz nezadovoljstva rada državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina i rješavanju pitanja nestalih iz Domovinskog rata. Na Penavin istup javio se i SDSS, te vukovarski dogradonačelnik, iz redova SDSS-a, Srđan Milaković. Milaković je zamjerio Penavi “nabrajanje zločina, bez da je spomenuo likvidacije više desetaka srpskih civila, likvidiranih od hrvatskih snaga prije nego što su u Vukovaru počeli ozbiljniji sukobi, a koji do danas nisu sankcionirani.”

Na Milakovićev istup, javio se i branitelj Vukovara, heroj s Mitnice, srpske nacionalnosti, Predrag Peđa Mišić, Nabrojio je Peđa neke srpske žrve poginule od ruke agresora. Njegov napis, prenosimo u cijelosti.

 

Vama na znanje zaštitnici: 

MILAN RADIVOJEVIĆ UBIJEN

GORAN RADIVOJEVIĆ UBIJEN

GORAN KITIĆ: UBIJEN

MILICA KITIĆ: UBIJENA

JOVAN MARKOV: UBIJEN

SAŠA MIHAJLOVIĆ: UBIJEN

VESELIN STOJKOVIĆ: UMRO OD BATINANJA

 

BRANKO POLOVINA: UBIJEN

 
SUČEVIĆ DARKO: UBIJEN
 
BRANKO POLOVINA: UBIJEN
 
BRANKO BATAK: UBIJEN
 
MIHAJLO VASIĆ: UBIJEN

 

Uzimate mi vrijeme koje bi provodio s mojom Dunjom, ali radi nje i svih Dunja, nećete bando. Na ove ste žrtve mislili ospodine Milakoviću? Gospodine Pupovac, da, to su žrtve Domovinskog rata, da to su Srbi. O njima je govorio Ivan Penava, o svim žrtvama, o koljačima, hordama sa istoka, onima koji sada šetaju po Vukovaru, o zločinu bez kazne: na to je mislio gradonačelnik Vukovara.

Naravno, vi Milakoviću i vaš mentor Pupovac, uvijek po svom, da nije tragično, bilo bi smiješno. Cvilite kao pas na lancu. O ovim ljudima na spisku, o tisućama drugih kojima je presudila četnička kama. O njima, o našim sunarodnjacima, o svim nevinim žrtvama. Imate li malo srama, čovječnosti, ne, nemate.

Imena su to među mnogim imenima ubijenim od Ovčare do Dubrovnika, strijeljani, zaklani, to su oni koji su se usprotivili takvima kao vi. Jedino što nas veže je pripadnost jednom narodu, iako doduše ne znam točno što vas veže za Srbe osim njihove naivnosti, prodajete im maglu i to dobro naplaćujete. Na 14.sjednici gradskog vijeća riječi progovorili niste, na nekoliko njih niste ni nazočili.

Pa ako vas već podržava nekoliko Srba, pridružite se skupu i recite gdje su naši sugrađani pokopani!

Jedno ime svakako nemojte zaboraviti, zapamtite: PREDRAG PEĐA MIŠIĆ. Njega su ubijali, strijeljali, lomili. Ali, živ je.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *