PERO STJEPOVIĆ, BRANITELJ SRĐA POLITIČARIMA: Dok se ukopavaju heroji, vi se prežderavate!

549

Za one koji ne znaju, Pero Stjepović jedan je od heroja Domovinskog rata. On je jedan od onih koji se ne eksponiraju, koji šute, koji rade svoj posao, žive u okviru svoje obitelji i prijatelja. Pero je prošao sve položaje u Dubrovniku, od Sustjepana do Srđa. Onaj ključni, 6.prosinac bio je na brdu poviše Grada. Imao je samo 18 godina. Kasnije se priključio velikoj Četvrtoj brigadi i s njima prošao daljnju kalvariju rata.

Danas je bio na Srđu ponovo, kako bi skupa sa suborcima i dubrovačkom Torcidom odao počast svom prijatelju i suborcu sa Srđa, Cvijetu Antunoviću. Potom je otišao na posljednji Cvijetov ispraćaj, u njegov Molunat. Čitajući portale, vidio je kako se u to vrijeme, dok se pokapao jedan od dubrovačkih branitelja kao što je Cvijeto, održavao domjenak Dubrovačko-neretvanske županije.

Baš sam se zapitao kako oni vrli dični političari provode današnji dan. Kad ono domjenak, brdo hrane plaćene novcima poreznih obveznika, otrgnuto od usta gladne djece, ali nek se vidi raskoš: to je Dubrovačka županija ima se, može se. Ma sve bi to bilo i prolazno, ali kud baš danas.?! Grad i branitelji u koje se kunete pred svake izbore ukopava heroja obrane Dubrovnika, a vi se prežderavate!??
Nekome ni kolica ne prave problem da mu dođe odat počast, a Vama?? Vama su debele guzice upale u skupe fotelje pa niste mogli pa makar ‘nahvao’ ko i obično doć se naslikat???
Ne pa zašto bi kad su lokalni izbori daleko. Pa da, zašto i bi uhljebili ste se na njihov račun, na njihov račun žderete, a ovce će vas opet izabrati…
Nadam se da ste uživali u predstavi vama velikima u čast, mi u našoj baš i nismo mi smo plakali i tugovali, ali kako bi to znali kad niste bili tu. Nadam se da ste uživali u hrani i da je bila ukusna mi nismo i vjerovatno i nećemo danas jer su nam grla stegnuta od tuge.
Nadam se i Boga molim ako već nije da vam svaki zalogaj u grlu stane…
Vidimo se i čujemo oko izbora…..”, kazao je Pero, ogorčen ponašanjem naših političara.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *