PETICIJA Podrška dr Kseniji Kaleb i zahtjev za hitnim mijenjanjem zdravstvenog sustava

432

Ova peticija služi kao podrška liječnici Kseniji Kaleb, ali isto i kao sredstvo izražavanja nezadovoljstva trenutnim stanjem kako u metkovskom Domu zdravlja i Hitnoj pomoći, tako i stanjem u zdravstvu u cijeloj našoj RH.
Tražimo da se revidira izvješće Hrvatske liječničke komore, kazne stvarni krivci za smrt Gabrijela Bebića, te da nakon stote afere, ministar podnese ostavku.
Tražimo i da se da se hitno pravilnik o upotrebi analizatora koki pretrage baziraju na reagensima, a koriste kapljice krvi, u zavodima za hitnu medicinsku pomoć, kao i ambulantama i ordinacijama, promijeni, kako bi se na vrijeme pretragom saznala teška stanja pacijenta, a ne da se “odokativnim” pregledima u 21.st pored tolikih dostupnih medicinskih uređaja odlučuje o životu i smrti. Time bi se spasili mnogi životi!
Ne dopustimo da smrt Gabrijela Bebića bude uzaludna!!, stoji u peticiji koju su organizirale DUMAM-e, Mame iz Dubrovnika i okolice.

Peticija pod nazivom “Podrška dr Kseniji Kaleb i zahtjev za hitnim mijenjanjem zdravstvenog sustava” upućena je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, Vladi RH, predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i Hrvatskoj liječničkoj komori.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *