Počinje izrada Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle“

207

Općina Konavle započinje proces izrade Operativnog programa „Razvoj poljoprivrede i prerade poljoprivrednih prizvoda na području Općine Konavle“, u cilju razvoja poljoprivrede, odnosno komercijalne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.
Temeljna zadaća ovog projekta je definirati nekoliko razvojnih projekata u poljoprivredi i konkretne mjere koje će potaknuti njihovu realizaciju. Na ovaj način cilj je potaknuti modernu poljoprivrednu proizvodnju te napraviti dodatni iskorak u ruralnom razvoju Konavala.
Prvo će se na temelju svih postojećih studija i prethodnog stručnog znanja analizirati prirodne datosti za poljoprivrednu proizvodnju: voda, tlo i klima te današnje stanje poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda. Nakon toga, bit će provedena anketa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojom će se obuhvatiti njihovi proizvodni kapaciteti, radni resursi, postojeća proizvodnja i tržište te njihove poslovne namjere. Također, bit će provedene konzultacije i s lokalnim turističkim poduzećima, kako bi se procijenio potencijal lokalnog tržišta.
Upravo na temelju svih provedenih analiza, anketa i konzultacija predložit će se koje poljoprivredne proizvodnje i prerade treba poticati te definirati precizan model koji može potaknuti razvoj proizvodnje i prodaje proizvoda.
Stoga, Općina Konavle poziva sve zainteresirane OPG-ovce i potencijalne prozvođače na uvodnu radionicu Programa, koja će se održati u prostoru KUD-a Čilipi, u četvrtak 13. prosinca 2018., s početkom u 18:00 sati.
Program će predstaviti načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik UO za ruralni razvoj, godspodarstvo i EU fondove Perica Pušić, a radionicu će voditi izrađivač Programa prof. dr. sc. Damir Kovačić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *