Pod utjecajem alkohola vozio lijevom stranom kolnika, udario u nogostup pa u zid

759

Stanovnici Mokošice su, kako doznajemo u više navrata prijavili vozača osobnog automobila koji se kretao drugom stranom ceste očito u alkoholiziranom stanju.

Javljaju nam i kako osoba bez obzira na oduzimanje vozačke dozvole i dalje vozi po naselju. Postavili smo upit PU Dubrovačko-neretvanskoj, evo njihovog odgovora:

Možemo potvrditi da je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska  21. svibnja ove godine, u kasnim poslijepodnevnim satima zaprimila više dojava građana o muškarcu koji se s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, najvjerovatnije u alkoholiziranom stanju, kreće nerazvrstanom cestom od naselja Nova Mokošica u smjeru Mokošice.

Odmah po dojavi, na teren su izašli policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, te utvrdili da je spomenuti muškarac  53-godišnjak koji se osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka kretao iz smjera Rožata u smjeru Stare Mokošice, vozeći pod utjecajem alkohola od 0,84g/kg.

Vozač se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene kolničke trake već je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, a potom na nogostup, nakon čega je prednjim i zadnjim dijelom vozila udario u kameni zid.

U ovom događaju nastupila je materijalna šteta i srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, protiv 53-godišnjeg muškarca podnesen je obavezni prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Također, spomenutom muškarcu izrečena je i zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca koja će biti izvršena po pravomoćnosti obaveznog prekršajnog naloga.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *