Podignuta optužnica protiv okrivljenog 22-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

262
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 27. rujna 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (2000.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 22-godišnjaka se optužnicom tereti da je 7. kolovoza 2022., u Dubrovniku, na predjelu Pila, nakon prepirke s hrvatskim državljaninom (1996.), u dva ga navrata hvatao za noge kako bi ga bacio sa zida (visina od 4,5 metra) pristajući ga tako lišiti života. Tereti ga se da ga je u drugom navratu uspio gurnuti pa je oštećenik, uslijed pada na tlo s navedene visine, zadobio višestruke ozljede glave i tijela koje pojedinačno i u svom zbiru predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu.

Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se protiv 22-godišnjeg okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *