Pojedini Libertasovi vozači ne drže se propisanih epidemioloških mjera

1516

Naši nam čitatelji javljaju kako često vide vozače Libertasa kako ne nose maske. Putnici ne mogu u vozilo bez maske, a po čemu su onda vozači povlašteni? Pitali smo glasnogovornika Libertasa, Nikšu Grljevića tko kontrolira vozače drže li se propisanih epidemioloških mjera.

Evo što nam je odgovorio:

-Temeljem više odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, jasno su propisane, definirane i decidirane sve značajke obavljanja ovog oblika prijevoza dok traje pandemija Covid 19.

Kontroliranje, kako se referirate u svom upitu pod nadležnošću je onih službi koje su definirane Odlukama Stožera, a proizlaze iz činjenice kako prijevoznici nemaju tu širinu ovlasti već im je dozvoljeno ne početi ili ne nastaviti s vožnjom ukoliko je razvidno kršenje mjere na koju se referirate u svom upitu.

Osim nadležnih službi i kontrolori Libertasa također, tijekom obavljanja svojih djelatnosti imaju dopuštenje upozoravati korisnike i djelatnike o nužnosti nošenja zaštitnih maski, što se obavlja svakodnevno, ukoliko se utvrdi nepridržavanje pravila unutar vozila.

Također, unutar svih prostora Libertasa jasno su navedene obaveze svakog sudionika, djelatnika ili osobe koja koristi usluge Libertasa.

Iako smo napomenuli kako posjedujemo fotografije vozača koji se nisu držali “jasno propisanih, definiranih i decidiranih odluka stožera”, nitko iz Libertasa ih nije zatražio niti pitao o kome je riječ.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *