Pokrenut postupak javne nabave za sanaciju Grabovice

168

Slanjem obavijesti o nadmetanju na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske u četvrtak, 31. siječnja Grad Dubrovnik započeo je postupak javne nabave za izvođenje radova na sanaciji odlagališta otpada Grabovica I. faza.

Ova strateška investicija provest će se uz značajno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sufinanciranje Fonda iznosi 60 %., što je dvostruko više nego što je bilo previđeno osnovnim ugovorom iz 2004. godine.

Izmjena i dopuna građevinske dozvole za sanaciju odlagališta, podsjetimo, izdana je krajem srpnja 2018. godine. Tim činom je nakon 15 godina ispunjen posljednji preduvjet za konačnu realizaciju ovog važnog komunalnog i ekološkog pitanja. Raspisivanjem javne nabave za odabir izvođača radova gradska uprava približila se na korak do ostvarenja konačnog cilja.

– „Za našu tvrtku Čistoća i građane ovo znači rješavanje jednog od gorućih pitanja. Sanacijom i zatvaranjem Grabovice otklanjamo svaku eventualnu buduću ekološku prijetnju. U međuvremenu, ova gradska uprava donijela je Plan gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje do 2023. godine, spremnike za odvojeno prikupljanje otpada nabavljamo uz financiranje Fonda od 85 % ukupne investicije, a osigurali smo i 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za edukaciju javnosti“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Dokumentacija o nadmetanju svim zainteresiranim gospodarskim subjektima bit će dostupna od petka, 1. veljače.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *