Pola milijuna kuna za bolju vodoopskrbu Dubske i Neumske ulice

744

Dubska i Neumska ulica ovih dana dobit će nove cjevovode vodoopskrbe, čime će se dugoročno osigurati neometana opskrba pitkom vodom. Radovi u Neumskoj ulici na samom su kraju i preostalo je još vratiti ulicu u prvobitno stanje u idućih nekoliko dana, dok će radovi u Dubskoj potrajati još dva tjedna. Ukupno je zamijenjeno 200 metara cjevovoda.

„U Neumskoj ulici zamijenili smo gotovo 8 desetljeća star lijevano-željezni cjevovod koji je bio oštećen djelovanjem prirode, ali i zbog starosti, s novim cjevovodom od pocinčanog čelika. Iz istog razloga zamijenili smo i tamošnje stare keramičke odvodne cijevi novim odvodnim cjevovodom, čime smo unaprijedili i sustav odvodnje na tom području“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te dodao kako su u sklopu ove investicije, vrijedne oko 200 tisuća kuna, rekonstruirali i postojeće vodoopskrbne priključke. A 300 tisuća kuna vrijedna zamjena cjevovoda u Dubskoj ulici bila je potrebna jer je riječ o još jednoj kritičnoj točci na kojoj su se učestalo pojavljivali kvarovi.

„Kao i u slučaju s investicijom na Putu od Bosanke, ovdje smo reagirali kako bi osigurali da stanovnici ovog područja imaju sigurnu opskrbu pitkom vodom. Naglasio sam više puta da su kritične točke na našem sustavu prioritet ove Uprave i rješavamo ih jednu po jednu. U ovom slučaju stari polietilenski cjevovod mijenjamo novim od pocinčanog čelika, čime ćemo spriječiti daljnji nastanak kvarova i dugoročno riješiti problem ovdašnjih stanovnika“ – naglasio je Matušić te dodao da, iako je ove investicije Vodovod financirao vlastitim sredstvima, planiraju ovih pola milijuna kuna refinancirati putem Hrvatskih voda.


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *