Policija upala u Ministarstvo kulture, o svemu se oglasio EPPO

270

Po nalogu Europskog tužiteljstva u ovim trenucima u Ministarstvu kulture i medija traju pretrage prostorija, računala i određenih osoba koje se povezuju sa štetom prouzročenom europskim fondovima, javlja N1.

Ova pretraga uslijedila je nakon što je EPPO pokrenuo postupak protiv čelnih ljudi Geodetskog fakulteta osumnjičenih za izvlačenje europskih sredstava.

Do ovog trenutka nije službeno potvrđeno tiču li se današnje pretrage malverzacija za koje su već osumnjičeni čelnici Geodetskog fakulteta.

Priopćenje EPPO-a prenosimo u cijelosti.

“Danas Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne pretrage i istražne radnje u sklopu istrage koja se provodi zbog sumnje u počinjenje subvencijske prijevare i korupcije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ove aktivnosti, čiji je cilj prikupljanje dokaza, odnose se na nekoliko hrvatskih državljana za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu financijskih interesa Europske unije.

Prikupljanje dokaza odvija se u nastavku istrage koju provodi EPPO u suradnji s  Nacionalnim policijskim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

O daljnjem postupanju u predmetnom slučaju javnost će biti pravodobno obaviještena”, priopćio je EPPO.

poslovni.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *