POMOZITE VANESSI DA OTPUTUJE U AMERIKU I DOBIJE PRILIKU ZA ŽIVOT!!

209

Vanesa Dolenec, 14-godišnja djevojčica iz Koprivnice, koja je rođena bez jednog bubrega, mjehura, debelog crijeva, a kirurški su joj odstranili dvije maternice i dvije rodnice, svaki drugi dan odlazi na Rebro na hemodijalizu, gdje su joj ranije liječnici raznim metodama pokušavali proširiti mjehur, a da bi djevojčica mogla imati donekle normalan život, potrebna joj je operacija mjehura i transplantacija bubrega.
Njezina majka Kruna s njom provodi vrijeme u bolnici, a nakon što se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zauzela za Vanesnim slučaj, stvari su se konačno pomakle s mrtve točke i Vanesa ima termin u urološkom centru u Cincinnatiju (bolnica Cincinati Children’s) u SAD-u, i to 26. studenoga.

U SAD-u Vanesu čeka niz operacija, poput proširivanja mjehura, uvođenja katetera i ovisno o stanju nakon toga, transplantacija bubrega. Sve zahvate i bolničke troškove, kako je kazala majka Kruna, pokrit će HZZO, no tu mukama za obitelj Dolenec nažalost nije kraj.

“Sad trebam skupiti novac za avionske karte, vize i smještaj jer sve to moramo platiti sami. Prema dogovoru s liječnicima, Vanesa tamo mora biti sve do kraja svibnja sljedeće godine jer to je jako dugotrajan proces, a u bolnicu bi odlazila svaka tri tjedna. U međuvremenu moramo negdje stanovati, moramo nešto jesti, a to su sve ogromni troškovi, pogotovo za nas koji smo potrošili već i zadnju kunu za liječenje naše kćeri”  objasnila je Kruna.
Kako kaže, pokušavala je apelirati na razne udruge da organiziraju akcije, no njezine molbe nisu pale na plodno tlo.
“Svjesna sam da mi nitko neće i ne može samo tako pokloniti novac, ali rok se bliži i ne znam kako ću to sve financirati. Trenutno nemam niti za avionsku kartu”  tužno je zaključila Kruna.


Broj IBAN računa u Podravskoj banci na ime Krune Dolenec je:
HR4723860023100779412.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *