Ponovna Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna PP Dubrovačko-neretvanske županije i Strateške studije utjecaja na okoliš njegovih izmjena i dopuna

249

Druga ponovna Javna rasprava o Prijedlogu IDPPDNŽ i Strateške studije utjecaja na okoliš IDPPDNŽ traje od 2. listopada do 2. studenog 2018. godine.
U tom razdoblju, Javni uvid omogućen je svakim radnim danom od 09:00 do 15:00 sati u Velikoj vijećnici zgrade Upravnih tijela Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Pred dvorom 1.
Javno izlaganje koje je održano u Gradu Dubrovniku, u utorak 16. listopada 2018. godine otvorila je zamjenica župana Žaklina Marević, a odgovore na pitanja davali su predstavnici Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i izrađivača Strateške studije tvrtka Dvokut Ecro iz Zagreba.
Ponovljena rasprava održana je zbog prijedloga i inicijativa koje su zaprimljene tijekom redovne Javne rasprave, a koje su podržale jedinice lokalne samouprave na kojem se području nalaze, na koje građani i udruge nisu imali priliku reagirati.
Najvažnije inicijative bile su na zahtjev Hrvatskih cesta:
• ucrtavanje nove varijante trase brze ceste kroz Župu i Konavle,
• ucrtavanje nove varijante brze Pelješke ceste dionice Brijesta – D414 i Kapetani – Orebić
• preoblikovanje i pomicanje izdvojene turističke zone Privala u Vela Luci.

Na Javnom izlaganju iznesena su različita pitanja i mišljenja, na koje su predstavnici izrađivača Izmjena i Strateške studije davali odgovore i objašnjenja, a na sva pitanja dobijena u Javnoj raspravi uključujući i Javno izlaganjse dat će se i pisani odgovori.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *