Poseban uzorak na jajima radi se uz pomoć voska ili fine čipke

399

Kuhana jaja možete ukrasiti raznobojnim ukrasnim papirnatim vrpcama koje ste prethodno oblikovali u spiralu te motivima sa salveta. 

Nježno istucite bjelanjak pa njime premažite ljuske kuhanih jaja. Iz šarenih salveta izrežite cvjetove, leptiriće ili druge šarene motive sa salveta. Ljusku jajeta premažite jestivim ljepilom od istučenih bjelanjaka pa ukrase od salveta pažljivo stavite na njih. Pustite da se osuši.

Možete i skuhati jaja pa ih omotati komadima čipke od umjetnih vlakana. Nemojte koristiti pamučnu čipku jer se ispod nje boja razlijeva. Dobro zategnite čipku te je fiksirajte gumicom. Jaja ‘odjevena’ u čipku uronite u prehrambenu boju. Nakon što ih izvadite iz boje, pažljivo skinite čipku. Pustite pisanice da se osuše i premažite ih uljem ili komadićem slanine. 

Čipkasti uzorak na jajima možete stvoriti i pomoću voska. Otopite svijeću pa nečim tankim, primjerice čačkalicom, vosak nanosite na jaja kako bi stvorili kreirani uzorak. Potom uronite jaje u jestivu boju.  Čar je u tome što se boja neće primiti na mjestima gdje je bio vosak.

24sata.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *