Posljednji intervju Ive Gregurevića: Najbolje vrijeme nije ono koje je prošlo niti ono koje slijedi – ono je upravo sada

240

“Najbolje vrijeme nije ni ono koje je prošlo ni ono koje slijedi – nego ono koje se događa upravo sada. I sutra će najbolje vrijeme ponovno biti ono sutra”. To je u svom posljednjem intervjuu rekao jedan od najvećih glumaca koje je Hrvatska ikada imala.

Ivo Gregurević nenadano je umro prije 16 dana, a RTL  je prikazao ntervju koji je dao redatelju i scenaristu Ivanu Mokroviću deset dana prije smrti. 

O sapunicama : “Ajde ne bi ja želio pričati o tome… to je najgore smeće na svijetu”

O odlasku mladih iz zemlje: “To je grozno što ljudi odlaze… pa će se jedan dio njih i vratiti”

‘Dobra stara vremena’: “Pa za mene uvijek je ova sekunda ovo sada najbolja stvar na svijetu…. najbolja stvar u mom životu je sada trenutno”  

Poruka mladim glumcima: “Pa rekao bih da je teatar jedini izvor…. da paze na nju kako će izgledati i zbog čega će oni to raditi”

Film Za ona dobra stara vremena u kina dolazi za točno 2 tjedna, režirao ga je 81-godišnji Eduard Galić. Kvartovski, zagrebački film govori o dvojici prijatelja i vječnom pitanju: otići iz Hrvatske ili ostati. Sve se događa burnih godina početkom 2000-ih, godina navikavanja na kapitalizam i nespremnosti za promjenu.

Svega ima u filmu – i crnog humora i tučnjave pa i scena seksa – ima brojnih mladih glumaca ali i veterana. Uz legendarog Gregurevića – lokalnog alkoholičara glumi Mustafa Nadarević, a pojavljuju se i Ksenija Pajić, Zijad Gračić, Žarko Potočnjak, Ankica Dobrić i Matija Prskalo. 

direktno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *