“POSTANI POLICAJAC” – PROMOCIJA POLICIJSKOG ZANIMANJA U DUBROVNIKU

50

Na konferenciji za medije koja se održala danas promoviralo se policijsko zanimanje, a na konferenciji su govorili načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Načelnik Pavličević istaknuo je kako se prošle godine javilo više od 150 kandidata, a nakon ispitivanja njih stotinu je pošlo na školovanje u Akademiju.

“Za par mjeseci ćemo imati stotinu policijskih službenika iz Dubrovačko-neretvanske županije koje ćemo podijeliti prema odgovornostima. Nije tajna da u našoj Županiji dugi niz godina, uslijed ekonomskih utjecaja, sve manje mladih se opredjeljuje za zvanje policajca zbog čega smo imali problema s kadrovima. Na ovaj način želimo odnažiti našu policijsku upravu, ali i policiju u cijelosti kako bi obavljali važne poslove koji su pred nama – rekao je načelnik Pavličević

Po završetku konferencije za medije u velikoj sportskoj dvorani održala se prezentacija policijskog zanimanja kroz pokazne vježbe policijskih demo timova koji su prezentirali rukovanje i uporabu vatrenog oružja, primjenu sredstava prisile, borilačke vještine i rad službenog policijskog psa. Također, izlaganjem na štandovima svoju opremu koju koriste u svakodnevnom radu prezentirali su svi rodovi policije.

Natječaj za prijem policajaca otvoren je do 31. srpnja, a prima se ukupno 750 mladih službenika koji će imati osiguran smještaj, odjeću, obuću i školski pribor za vrijeme školovanja na Akademiji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *