Predavanje integrativne terapeutkinje Olivere Drutter „Od neuroze do zadovoljstva“

260

Dubrovačke knjižnice u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirale su predavanje integrativne terapeutkinje Olivere Drutter „Od neuroze do zadovoljstva“ u petak, 26. listopada, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Govorit će se o programu škole i njegovoj izvedbi. U drugom dijelu pričat će se o neurozama, odnosno njihovom nastanku i manifestaciji kod odraslih, te otklanjanju kroz CIR metodu.

Osim predavanja, svi zainteresirani moći će se prijaviti na dvije radionice.

Prvu pod nazivom „Obiteljske konstelacije“ vodit će praktičarka integrativne metode Lidija Kasalo, a održavat će se u subotu, 27.listopada, od 14 do 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Radionicu „Od neuroze do zadovoljstva“ vodit će Olivera Drutter u nedjelju, 28.listopada, od 9 do 12 sati, također u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Za radionice potrebna je prijava zbog ograničenog broja sudionika na telefone:
Lidija Kasalo (095 8209 911) i Olivera Drutter (091 586 8107)

Neuroza je najčešći simptom koji većina osjeti kao nelagodu, odnosno kao strah od izražavanja svoje istine. Većina nas ima ideju da takvi kakvi jesmo, nismo dovoljno dobri i nemamo pravo na samoizražavanje. Odnosno, moramo se više potruditi, dati sve od sebe, prilagoditi se drugima i možda jednog dana zadovoljiti sva naša i tuđa očekivanja. Taj stalni sukob unutar nas, stvara frustraciju koja se nagomilavanjem pretvaraju u neurozu. Ona se u tijelu manifestira kao kronična napetost, depresija, anksioznost i u konačnici kao panični napad. Potiskivanjem emocija, istine i prilagodbom na okolinu stvaramo obrane koje su nam u odrastanju pomogle preživjeti svijet odraslih. Međutim, danas kao odrasle osobe, po naučenom obrascu ponašanja i dalje živimo u strahu od odbacivanja. Taj razdor u nama stvorilo je bol koja se manifestira kao bolest na tjelesnoj razini, emocionalnoj otuđenosti i psihičkom nezadovoljstvu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *