Predavanje: Kako pojedinac može doprinijeti smanjenju otpada

434

Bea Johnson, svjetski poznata osnivačica koncepta Zero Waste, u sklopu svoje svjetske turneje, po prvi puta u Hrvatskoj i to u Dubrovniku, održat će inspirativno predavanje o svakodnevnim životnim navikama koje ne stvaraju otpad te predstaviti koncept 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot) kojim svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju stvaranja otpada.

Predavanje će se održati u subotu, 30. lipnja 2018. godine, s početkom u 18:00 sati u amfiteatru na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).
 
Sve češći primjeri globalnih trendova kreću se prema zabrani korištenja plastičnih vrećica, ukidanju plastike za jednokratnu upotrebu, otvaranju “zero waste” trgovina te restorana fokusiranih na sprečavanju bacanja hrane diljem svijeta što čini još atraktivnijim i relevantnijim ovo predavanje koje može potaknuti slična nastojanja i u hrvatskom turizmu.
 
Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, u sklopu nadolazeće akcije Let’s do it (Zelena i Plava Čistka 2018.), sufinancira ovo zanimljivo i nadasve korisno predavanje. Isto se održava i uz potporu Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) i Zero Waste Home.
 
Obzirom da je riječ o aktualnoj temi koja ima veliki utjecaj na lokalnu zajednicu, te o poznatoj predavačici-stručnjakinji iz ovog područja, radujemo se Vašem odazivu!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *