Predavanje na temu edukacije roditelja, inkluzije i kvalitetne zdravstvene skrbi za djecu i osobe s Down sindromom

191

Priopćenje Udruge za Down sindrom DNŽ:

Tema ovogodišnje svjetske kampanje je #LeaveNoOneBehind odn #neizostavitenikoga.

Zbog toga smo ove godine organizirali predavanja na temu edukacije roditelja, inkluzije i kvalitetne zdravstvene skrbi za djecu i osobe s Down sindromom.

Poslali smo učiteljicu jednog člana naše udruge na edukaciju u Zagreb početkom mjeseca koju je organizirala HZDS i Udruga za DS Zagreb i ona je ovoga tjedna prenijela dalje to znanje roditeljima, zainteresiranim uciteljima i asistentima. Dobili smo informacije o različitim metodama učenja matematike koji mogu pomoći našoj djeci u savladavanju gradiva.


Gošće predavači na današnjoj edukaciji u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik bili su soc.pedagog Ivana Klarić Ivančić, vlasnica kabineta Baseline s kojom naša udruga ima dugogodišnju suradnju u provođenju rehabilitacije i habilitacije djece iz udruge te bacc.med.tehn., patronažna sestra Marija Magdalena Jarak.

Za kraj smo poručili prisutnima izjavu Dinke Vuković, predsjednice Hrvatske zajednice za Down sindrom:

Granice su puno puta u nama, a ne u njima“ Dinka Vuković, predsjednica HZDS-a.

 

Udruga je svim školama i vrtićima naše županije, a kojima smo poklonili slikovnice Moja prijateljica ima Down sindrom, poslala materijale za oglasne ploče i radionice s djecom povodom obilježavanja današnjeg dana. Ovim putem zahvaljujemo onim školama i vrtićima koje su se odazvale ovoj svjetskoj inicijativi i poslale nam slike djece i šarenih čarapa.

 

Djeca i roditelji udruge zahvaljuju Vam na suradnji i podršci.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *