Predstavljanje knjige “Ali spiš ali bdiš?” u Domu Marina Držića

295

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u utorak, 3. travnja 2018. godine u 11 sati u Domu Marina Držića održat će se predstavljanje knjige Ali spiš ali bdiš? : naše režije Držićevih tekstova u Domu Marina Držića i oko njega : Anno domini 2015., 2016., 2017., i 2018. (povodom obilježavanja 450 godina smrti i 510. godišnjice rođenja) autorica Mire Muhoberac i Vesne Muhoberac.

Uz autora, u predstavljanju knjige, sudjeluju Nikša Matić, Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić.

Iz predgovora urednica i autorica knjige Mire Muhoberac i Vesne Muhoberac: “Knjigu svojih režija djelā Marina Držića Ali spiš ali bdiš?, podnaslovljenu: Naše režije Držićevih tekstova u Domu Marina Držića i oko njega anno domini 2015., 2016., 2017., 2018. (povodom obilježavanja 450 godina smrti i 510. godišnjice rođenja) koncipirale smo kao prikaz svojih teatarskih ideja i osvrt na dramaturške zahvate i kazališne predstave koje smo režirale na temelju antologijskih Držićevih tekstova u Domu Marina Držića ili u drugim prostorima Grada povezanima s Domom Marina Držića. Ideja nam je bila i naslovnim citatom iz Držićeve komediole Venere i Adon potkrijepiti kazališnu iluziju, kao i problematizirati san koji umnogome korespondira s kazališnom fikcijom i ulazom u posebnu dimenziju fikcijskoga obzora.

Držićem se bavimo cijeli život na različite načine, promatrajući ga i istražujući s mnogih profesionalnih motrišta, a ovdje navodimo samo segment svoga rada povezan s dramaturgijom i režijom Držićevih tekstova. Nadamo se da će i naše dramaturško propit(k)ivanje i redateljsko postavljanje Držićevih tekstova pridonijeti brendiranju Dubrovnika kao Držićeva grada, grada jednog od najvećih i najboljih svjetskih dramatičara, Držić-grada.“

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *