Predstavljanje knjige Anabel Zanze: „Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem) / View from Inside (Close Reading)“

255

U četvrtak, 13. prosinca2018. godine u Galeriji Dulčić Masle Pulitika bit će predstavljena knjiga dubrovačke slikarice i kiparice Anabel Zanze. Dvojezično izdanje knjige na 144 stranice naslovljene „Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem) / View from Inside (Close Reading)“ oslikala je sama autorica koja je ovom knjigom, povezujući tekst i sliku, želi naglasila svoje široko umjetničko djelovanje.

Anabel Zanze je slikarica-grafičarka, rođena u Dubrovniku 1971. godine. Završila je zagrebačku ALU 1996. i neko se vrijeme bavila pedagoškim radom u dubrovačkoj osnovnoj školi. Od 2004. živi u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a. U posljednjih dvadesetak godina priredila je brojne samostalne i skupne izložbe od kojih neke i u najuglednijim hrvatskim muzejima i galerijama (MSU, Zagreb; UGD, Dubrovnik; MLU, Osijek; MG, Zagreb – Studio Josip Račić…) izazivajući pozornost istaknutih hrvatskih kritičara. Slikarstvo Anabel Zanze u svoju je knjiguHrvatsko slikarstvo od 1945. do danas(2013.) uvrstila Sandra Križić Roban, a zastupljena je i uLikovnom leksikonuLeksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” (2014.).

Knjigu će predstaviti Igor Zidić, renomirani hrvatski povjesničar umjetnosti, dr. sc. Katja Bakija, profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, Marin Ivanović, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik te sama autorica, Anabel Zanze.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *