Predstavljanje zbirke pjesama Petra Obada

611

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Konavle u Domu kulture u Čilipima u petak, 24. veljače u 19 sati upriličit će se predstavljanje nove zbirke poezije „Samo nešto za ruke“ našeg konavoskog pjesnika Petra Obada. Ovo je peta zbirka pjesama u kojoj autor tematizira duh konavoskog bića na njemu osebujan način.

U pedesetak pjesama autor se na konavoskom govoru osvrće na brojne životne trenutke koji najbolje oslikavaju tradicionalnu srž konavoskog bića.
Recenzentica knjige, doktorica znanosti Nada Babić u pogovoru zbirke navodi kako Petar Obad u pjesmama progovara o sebi, o ljudima, o krajoliku, o precima i potomcima, o nebu i o zemlji… Možda najviše progovara o malim i velikim dijelovima svojega rajskog vrta.

Svojim pjesmama Petar Obad bilježi etno momente konavoske stvarnosti koje vadi iz zaborava svakodnevice.


Na promociji će sudjelovati recenzentica dr. sc. Nada Babić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Konavle Frano Herendija, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić, a predstavljanje moderira Vicko Dragojević. Nakon predstavljanja održat će se glazbeni program uz prigodni domjenak.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *