Prezentacija projekta ”Rekonstrukcije ceste od Korčule do Račišća”, investicije vrijedne preko 50 milijuna kuna

229

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je danas u Gradskoj vijećnici Grada Korčule prezentaciji idejnog projekta Rekonstrukcije ceste od Korčule do Račišća u sklopu kojeg će se izgraditi pješačko biciklistička staza u dužini od 12 kilometara.

Uz zamjenika župana te zainteresirane žitelje Korčule, prezentaciji je nazočio i gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris te ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.
Projekt rekonstrukcije razvija Županijska uprava za ceste u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Županijskom lučkom upravom Korčula. Projekt obuhvaća sanaciju kolničke konstrukcije u duljini od 12 kilometara od Korčule do Račišća, izgradnju nogostupa i biciklističke staze duž cijele trase gdje to prostorni uvjeti omogućavaju.

Projekt je izradila tvrtka Geo projekt iz Splita, a ŽUC je sada u fazi ishođenja lokacijske dozvole. Vrijednost ove investicije je preko 50 milijuna kuna, a aplicirat će se na fondove Europske unije.
“Dubrovačko-neretvanska županija preko svojih javnih ustanova dakle, Županijskih lučkih uprava i Županijske uprave za ceste razvija ukupno osam projekata što se tiče luka na području županije. U prvom redu naglasit ću projekt Trajektno-putničkog terminala u Veloj Luci. Za taj projekt se očekuje kroz mjesec dana potpisivanje ugovora s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Tu je i nova luka u Orebiću na području Perne kojeg razvija Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, a nastavno na taj projekt Hrvatske ceste razvijaju zaobilaznicu oko Orebića”, izjavio je zamjenik župana Joško Cebalo te napomenuo kako je tih osam luka o lokalnog i županijskog značaja vrijedno više od 60 milijuna eura.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *