Prihvaćeno izvješće o radu župana, dodijeljeno 26 koncesija za bavljenje akvakulturom

202

U Dubrovniku je održana 10. sjednica Županijske skupštine. Među usvojenim točkama dnevnog reda, ističemo prijedlog izvješća o radu župana za prvu polovicu 2022. godine na kojoj je župan Dobroslavić uvodno pobrojao projekte koje provodi Županija i njezine ustanove i trgovačka društva.

”Nastavili smo raditi na razvoju prometne povezanosti, primjerice za brzu cestu Osojnik – ZL Dubrovnik izrađena je Studija utjecaja okoliš i Studija izvodljivosti. U toj fazi je i brza cesta Brijesta – Perna. Dionica te ceste, obilaznica Orebića je projektirana, a već u ovoj godini ide se na raspisivanje natječaja za gradnju te dionice. Za ostali dio brze Pelješke ceste, prednost će biti na dionici od Brijeste do Dubrave. Tu su među ostalim i projekti Akademisa Garište i Čingrija. Od pomorske infrastrukture luka Trpanj je netom završena, Pomorsko-putnički terminal Vela Luka je skoro gotov, luka Donje Čelo je također završena. Komunalne lučice Porto Uš, Blace, Duba Pelješka i Račišće su završene, a projekti Solitudo i Kneže su u tijeku. Luka Cavtat je u gradnji, Ubli pred natječajem za izvođenjem, Perna ima građevinsku dozvolu, Prigradica je pred građevinskom dozvolom. Za valobran Kaše se izrađuje dokumentacija, tu je i vrijedan projekt ceste Korčula – Račišće”, rekao je župan Dobroslavić te naglasio kako će pri Dnevnoj bolnici Metković koja je završena funkcionirati Centar za djecu s posebnim potrebama – Ruka prijatelj.
”To je samo mali dio projekata koje provodi županija i koje možete naći u našem izvješću”, rekao je župan Dobroslavić.
Izvješće je prihvaćeno većinom glasova.
Na sjednici je prihvaćen i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.
”Proračun je inicijalno planiran na 1,090 milijardi kuna, dok je prvim izmjenama u lipnju proračun za ovu godinu povećan na 1,149 milijardi kuna, do čega je županijski bio 289,2 milijuna kuna kuna. U sklopu Županijskog proračuna u prvoj polovici godine ostvareno je 51 posto prihoda i 32 posto rashoda, što je 14 posto više prihoda i 17 posto rashoda u odnosu na isto razdoblje lani”, rekla je pročelnica UO za financije Dragica Stanić.
Od ostalih točaka dnevnog reda prihvaćen je Program rada Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije za 2023.godinu, kao i Plan davanja koncesija na pomorskom dobru za 2023. godinu. Dodijeljeno je ukupno 26 koncesija za bavljenje djelatnosti akvakulture, i to 25 u Malostonskom zaljevu te jedna koncesija na području Općine Slivno.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *