PRODAVAČI S GRUŠKE PLACE: “Koga oni zavaravaju, nismo glupi kao što oni svi misle!”

628

Prodavači s gruške place nezadovoljni su prijedlogom o preseljenju u Lapad zbog rekonstrukcije place. Jučer su pokrenuli i peticiju, a tim povodom porazgovarali smo s nekima od njih.

-Tražimo privremeno preseljenje u Park Luja Šoletića, znači postoji mogućnost, neka odrede neku vrstu sajma na 60 dana, koji se po potrebi može i produžiti, kazao je za naš portal Nikša Cumeljan.

Cumeljan smatra kako Lapad nije rješenje, jer je prodavačima potpuno nepristupačno.

-Kako ćemo tamo iskrcati proizvode, kupcima je nezgodno. Ribarnica ostaje u Gružu, hoće li ljudi kupovati ribu u Gružu i doći k nama po kilo blitve u Lapad? Hoće li izgubit doslovce cijelo jutro za spravit objed? Da ne spominjemo ljeto i gužve, tko će doć? Evo danas je subota, ovo malo ribe i zeleni pa se jedva proda, a kamoli tamo…Đe ćemo parkirati? Oni kažu kako su sve osigurali, ali po tom pitanju ništa nije jasno. Preko medija nam kažu kako su nam poslali dopise, a oni nama nisu ni odgovorili mailom. Javili su kako su svakome zakupcu poslali dopis, što je čista laž. Nikome se nisu obratili! Imamo veliku podršku građana, imamo krcato potpisa, svi su uz nas. Da nas prebace u park, to će biti dobro za nas, a dobro i za kupce.

 

Nikša Cumeljan

 

Ana Bagoje

-Peticijom želimo postići da ne idemo u Lapad nego da nas ostave neđe ođe u Gružu. Tamo nemamo pristupa za iskrcati robu, izolirani smo od svega. Tko će nama u Lapad doć kupit balicu petrusina, kupus, zelen, voća? Smatram da neće biti posla jer je ribarnica ovdje. Mi bi đe god nas oni stave, predlagali smo Park, pa u Luku. Kažu da ne može ništa od toga, evo možda možemo u ribarnicu, jer trebalo bi viđet koliko tamo ima mjesta. Ne moramo dolazit svaki dan, organizirat ćemo se, ja sad dolazim eventualno jednom sedmično, pa možemo isti banak koristit nas troje. Za šest radnih dana, nas se troje može mijenjat, kazala je Ana Bagoje.

Gospođa Bagoje ne vjeruje u rokove rekonstrukcije gruške place.

-Što oni imaju ođe činit devet mjeseci? Eno Kaufland se u Župi gradi, na ledini, za par mjeseci će se zgrada cijela izgradit, a ođe placu toliko dugo vremena….I ne vjerujem im da će bit gotovo u roku kojeg su naveli! Evo koliko se most gradi, koga oni zavaravaju, nismo mi glupi koliko oni svi misle! Ovo je pranje novca, meni se čini, ko što je bilo kad su placu i natkrivali!

Gospođa Ane

Gospođa Ane je jednako ogorčena kao i ostali.

-Tamo nema ni parkinga, moramo nosit ko zna koliko i kad ne prodamo vraćat nase opet. Po meni je rješenje Park Šoletić. Ako mogu OPG-ovi iz cijele Hrvatske doć s kobasicama na sajam u Gruž zašto mi ne možemo iz Župe, Primorja i Konavala tu stat pa barem za dva mjeseca da vidimo kako će se stvari odvijat? Oni tvrde da nema uvjeta ni sanitarnog čvora međutim čvor ima. Najlakše je njima nas stavit u Lapad. Kažu kako bi mi ostali u Lapadu devet mjeseci, međutim čitala sam kako ćemo se možda tek vratiti 2024. Sumnjam kako će ti radovi biti gotovi u tom roku o kojem oni govore.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *