PROMETNI KOLAPS: Ne daj Bože da vam pozli u ovakvoj gužvi

349

Dubrovnikom ljeti puno više prometuje vozila, nego što je to zimi, a razlog tomu su mnogi turisti koji na odmor dođu u automobilu, ali i putnički autobusi koji bismo mogli reći prave i najveće gužve. Nekad naprave gužvu, a nekad totalni kolaps u prometu, gdje mopedi i motocikli nemaju prostora za prolaz, a kamoli automobili. No, ovom Gradu vrijedi nepisano pravilo, tko donosi profit može raditi što god hoće. Pa tako što hoće mogu raditi i putnički autobusi koji prevoze goste od kruzera do Pila. 

Čitatelj koji nam je poslao slike ostao je u šoku, te nije mogao vjerovati čemu svjedoči. Na ovim vrućinama sjedati u limenoj kanti, ne imati mogućnost pomicanja ni naprijed ni nazad je nešto što bi svatko preskočio da može. Naime, gužva se protezala od ulaska u Grad na Kantafigu pa sve do bivše tvornice Radeljević, a gužva je relativno bila velika u oba smjera. U jednom trenutku dogodio se totalni kolaps. 

Pita li se itko od nadležnih i onih koji su sredili ovaj broj turističkih dolazaka u Grad, kako se osjeća majka koja mora po djecu u vrtić dok čeka da prometni kolaps prođe, kako se osjeća starija osoba koja je krenula na pregled u bolnicu dok čeka u zagrijanom autu, pa čak i ljudi koji idu na posao s posla. 

Ne daj Bože, da vam u Dubrovniku u osmom mjesecu u podne pozli jer je pitanje bili hitna stigla do vas na vrijeme. Nije kriva hitna što nije stigla na vrijeme, krivi su oni zbog kojih nije stigla na vrijeme, a to su upravo veliki putnički autobusi te taksisti kojih ima malo je reći previše.

Gdje su nadležni, odgovorni? Komunalni redari, prometna policija ? Itko ? Kad je problem onda državne službe znaju reći kako to nije u njihovoj nadležnosti, no ovim stvarima se mora doći na kraj. 

Svi smo svjedoci, svaki dan, da dolaske u Dubrovnik što avionom, što kruzerom treba pod hitno smanjiti i dovesti u red. Valjda će doći i vrijeme kad će vodeći našeg Grada shvatiti da masovni turizam uništava i Dubrovnik kao povijesnu jezgru ali i psihičko stanje Dubrovčana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *