Prva faza izgradnje pastoralnog centra i crkve sv. Antuna u Korčuli gotova: potrebna sredstva za što skoriji završetak

354

U župi sv. Marka na Korčuli završena je prva faza izgradnje nove crkve posvećene sv. Antunu i pastoralnog centra, a koji se nalaze na području gradskog kotara „Sveti Antun“. Župnik don Frano Kuraja izrazio je zadovoljstvo do sada napravljenim: „Prva faza je gotova, sad bi trebalo prioritet imati uređenje crkve kako bi se što prije moglo započeti s bogoslužjem“. Također je istaknuo kako bi u unutrašnjosti crkve na prozorima trebali biti vitraji s likovima hrvatskih blaženika i svetaca, postaje križnog puta bile bi od terakote, dok bi u trokutu na vrhu crkve s prednje strane bio mozaik Krista Svevladara.

No za sve to je potreban novac kojeg u ovom trenutku nedostaje kako bi se crkva dovršila u što kraćem roku. Nakon stavljanja podne izolacije, kamenih ploča i bojanja, krenut će se s postavljanje oltara i klupa, a župnik ističe kako će pomoć vjernika u svemu tome biti i više nego dobrodošla. S obzirom na dobru dosadašnju suradnju župnika i vjernika, otvorit će se i mogućnost suradnje sa svima onima koji bi eventualno htjeli donirati neki određeni dio inventara.

Važno je napomenuti kako je cjelokupnu dosadašnju izgradnju samostalno financirala župa sv. Marka. Svi koji bi htjeli donirati sredstva za nastavak dovršetka izgradnje i uređenja novog pastoralnog centra i crkve mogu to učiniti uplatom na žiro račun župe sv. Marka Korčula u Splitskoj banci: HR482330003-1100047321 

Kamen temeljac položio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u lipnju prošle godine, a blagoslovio ga je papa Ivan Pavao II. za vrijeme svog posjeta Dubrovniku 2003. godine. Građevinske radove izvodi tvrtka „Alfaplan“ iz Dubrovnika, a kojoj je trebalo manje od godinu dana da dovrši ovu prvu fazu. Zemljište na kojem je izgrađena crkva i pastoralni centar darovala je Republika Hrvatska Dubrovačkoj biskupiji, odnosno župi sv. Marka, a riječ je o području na kojem je bio bivši vojni kompleks. Investitor projekta je sama župa sv. Marka, a župnik ističe kako je potreba za novom crkvom i pastoralnim centrom zaista velika s obzirom da se ovaj dio grada Korčule proširio i znatno naselio, što pokazuje i sve veći broj vjernika na nedjeljnim misama u crkvici na glavici sv. Antuna. 

Video pastoralnog centra i crkve sv. Antuna možete pogledati OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *