RASPUDIĆ PREGOVARA SA ŠKOROM: Tko će se sve pridružiti hrvatskoj desnici?

283

”Ovdje se radi o pregovorima dviju političkih opcija koje su treća i četvrta snaga u Hrvatskoj, ako je vjerovati anketama”, izjavio je politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja progovarajući pritome o dogovorima između njegove stranke i Domovinskog pokreta na čijem je čelu bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro, s kojim su Mostovci, ali i Hrvatski suverenisti nastupali i na izborima za Pantovčak, piše Dnevno.hr

I dok Grmoja ne negira da dogovori baš zbog omjera snaga ovih dviju političkih opcija traju nešto duže, ne odbacuje niti mogućnost da Most i samostalno izađe na parlamentarne izbore, među Suverenistima još uvijek nisu javno istupili po pitanju pregovora sa Škorom, premda se on pojavio na njihovom predstavljanju u Lisinskom. Kako saznajemo iz suverenističkih izvora pregovori se doista vode, ali to još uvijek nije pretjerano konkretno.

Ovih dana o koaliciji koju bi eventualno okupio Škoro na desnici oglasila se i Željka Markić, mada nije otvoreno podržala Škoru dala je zeleno svijetlo pa i potporu okupljanju desnice. U tom kontekstu spominju se na desnoj političkoj sceni zanimljiva imena pa se tako šuška da bi se Škorinom pokretu mogla pridružiti i Marijana Petir, pa i sama Markić kojoj je prepreka to što je članica civilnog društva pa time ne može niti sudjelovati na izborima.

Sudjelovati zato može politički analitičar, i kolumnist Nino Raspudić, koji kako saznajemo pregovara sa Petrovom i Škorom oko svojeg političkog angažmana.

”Raspudić bi trebao biti nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici, on to zahtjeva, a budite sigurni da ako se Raspudić pridruži Škori to znači da će je ga podržati i Željka Markić, njih su dvoje jako dobri, i taj oblik potpore može se očekivati”, komentira naš sugovornik blizak Škori. Osim toga, u Škorinom bloku naći će se kao što je poznato i politički analitičar Igor Peternel. Već mu se pridružio Zlatkio Hasanbegović, a jedno od jakih imena u njegovom timu biti će i Stjepo Bartulica te Hrvoje Burić, ali i doktor Dražen Đurović te nekolicina istaknutih lokalnih političara.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *